Csigavér Autósiskola

… "B" kategóriás jogosítvány …

KRESZ vizsga

Jelentkezés a KRESZ vizsgára

A KRESZ vizsgára akkor tudsz jelentkezni, hogyha az alábbi feltételeket teljesítetted:

 

 • Ügyfélszolgálatunkon bemutattad a 8 általános iskolai osztály elvégzését tanúsító bizonyítványt.
 • Rendelkezel orvosi alkalmassági igazolással: saját iskolaorvosunknál is elvégezhető, tehát a vizsgálat miatt nem kell külön ellátogatnod háziorvosodhoz.
 • Befizetted a hatósági vizsgadíjat ügyfélszolgálatunkon.

 

Vizsgaidőpontot a Közlekedési Felügyelőség biztosít. Természetesen az iskola tud neked segíteni abban, hogy egy számodra kedvező dátumra essen a megmérettetés.

 

Amennyiben már kaptál vizsgaidőpontot, annak helyét és idejét IDE KATTINTVA ellenőrizheted le!

 

A KRESZ vizsgát legkorábban 3 hónappal 17 éves korod előtt teheted le!

 
A KRESZ vizsga helyszínei (a Közlekedési Felügyelőség vizsgaközpontjai)
 1. Bp. XI. Petzvál József u. 39.
  (Móricz Zsigmond körtértől 3. villamos megálló a Fehérvári úton – Bártfai utca)
 2. Bp. XIX. Vas Gereben u. 2-4.
  (Határ úttól 6. megálló az 50-es villamossal – Villanytelep)
 3. Bp. XIV. Komócsy u. 17-19.
  (a Bosnyák tér közelében)

Fontos, hogy a kitűzött időpontban pontosan jelenj meg (érdemes legalább 10 perccel korábban érkezni). Késés esetén már nem lehet becsatlakozni a vizsgába, ilyenkor a helyszínen új időpontot kell kérned, és újból be kell fizetned a vizsgadíjat is.

Hogyha már előre tudod, hogy nem lesz jó a megbeszélt időpont, akkor azt legalább 5 nappal korábban jelezd, mert így nem fog elveszni a vizsgadíjad!

 

Ne felejtsd el magaddal vinni:

 • érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél (attól függően, hogy jelentkezéskor mit mutattál be az autósiskolánál),
 • illetve a már meglévő – érvényes – vezetői engedélyedet és (vagy) vizsgaigazolást (amennyiben rendelkezel ilyennel: pl. motoros jogsi, stb.)
 
A KRESZ vizsga menete

A számítógépes KRESZ vizsgán 55 véletlenszerűen összeválogatott tesztkérdést kapsz majd. Ebből 45 kérdés 1 pontot ér, 10 pedig 3 pontot. A lényeg, hogy a maximális 75 pontból legalább 65-öt el kell érned a sikeres vizsgához!

Minden kérdés megválaszolására 1 perc áll rendelkezésedre. Hogyha a helyes válasz nem jut azonnal eszedbe, lehetőséged van továbbléptetni, és a vizsga végén újra elgondolkodni rajta.

A kérdések nagy részét a “közlekedési alapismeretek” tantárgy ismeretanyaga teszi ki, de mindenképpen találkozni fogsz “vezetéselmélettel”, illetve “műszaki ismeretekkel” kapcsolatos kérdésekkel is.

Tedd próbára tudásod egy rövid KRESZ teszten!

 

A sikeres KRESZ vizsga után irány újra az ügyfélszolgálat, hogy kiválasszuk leendő gyakorlati oktatódat!

 

Fontos tudni, hogy a sikeres KRESZ vizsga 2 évig érvényes. Ez azt jelenti, hogy ennyi időn belül kell befejezned a jogosítvány megszerzését, ellenkező esetben ugyanis az addig teljesített elméleti oktatás és a levezetett gyakorlati órák elvesznek, tehát mindent kezdhetsz elölről.

 

2013. október közepe óra pedig már az elméleti tanfolyamnak is meghatároztak érvényességi időt.
A szabály a következő:

 • Amennyiben az elméleti tanfolyam megkezdését követő 9 hónapon belül nem mész el az első elméleti vizsgára, úgy a jelentkezésre csak a tanfolyam ismételt elvégzése után nyílik lehetőséged.
 • Az elméleti vizsgát a tanfolyam megkezdését követő 12 hónapon belül sikeresen teljesítened kell, ellenkező esetben a következő vizsgára csak a tanfolyam ismételt elvégzése után nyílik lehetőséged.